Facebook Twitter Instagram kutija@kutija-sibica.hr

Objava za medije

Zagreb, 16. studenog 2017.

 

 

VELIKANI SPORTA NA IZVLAČENJU PAROVA ZA KUTIJU ŠIBICA

 

Ove godine na Kutiji šibica sudjelovat će čak 206 momčadi, a nastavljamo i s drugim turnirom za žene

 

U četvrtak, 16. studenog u prepunoj pivnici «Pivana» održan je ždrijeb povodom 47. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica. Europske i svjetske prvakinje u četvercu bez kormilara Bruna Milinović, Izabela Krakić, Ivana i Josipa Jurković, karizmatična pjevačica Indira Levak, bivši vaterpolo reprezentativac Dubravko Šimenc, višestruki boksački prvak Hrvoje Sep, nogometaš GNK Dinama Arijan Ademi, košarkaši KK Cibone Josip Bilinovac i Domagoj Bošnjak te europski prvak i nositelj brončane medalje s Olimpijskih igara Filip Hrgović bili su domaćini ždrijeba te su imali čast izvući prve parove ovogodišnje Kutije koja će, kao i prethodnih godina, zasigurno biti zanimljiva i neizvjesna sve do samog kraja.

Ove godine za Kutiju šibica prijavile se čak 206 momčadi. Ova impresivna brojka najbolje svjedoči o tome da i nakon dugog niza godina, koliko se ovo malonogometno natjecanje održava, Kutija šibica ne prestaje plijeniti pozornost ljubitelja nogometa, među kojima uživa reputaciju prave malonogometne poslastice.

 

Kako je naglašeno prilikom svečanog izvlačenja, ove nas godine osim već tradicionalnog seniorskog, u kojem će sudjelovati 132 momčadi, i veteranskog turnira, za koji se prijavilo 58 momčadi, očekuje i drugi malonogometni turnir za žene, na koji se prijavilo 16 momčadi. Turnir počinje 25. studenog te će se osim u popularnoj Dvojci Doma sportova odigravati u sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava.

 

Kristijan Postružin kojem je ovo četvrti nastup na Kutiji ističe kako ove godine sa svojim klubom Puls the night club planiraju svima pomrsiti račune i odnijeti pobjedu. Proslavljeni igrač Dinama, šibenčanin Arijan Ademi nije nikada zaigrao za Kutiju, a ove godine nastupa kao trener ekipe Calimero. Izvlačenju parova prisustvovala je i pjevačica Indira Levak koja je s okupljenima podijelila kako je u tehniciranju s loptom bolja od većine muških kolega i kako joj je to pomoglo tokom njenih energičnih nastupa na pozornici. Boksač Hrvoje Sep koji se sprema za desetak turnira tokom sljedeće godine i nije krio da će se pripremati i na nogometnim terenima, gdje također očekuje knock out sistem igre, baš kako je navikao u boksu, dok njegov kolega Filip Hrgović, europski prvak, nositelj brončane medalje sa Olimpijskih igara te odnedavno i profesionalni boksač sa dvije uzastopne pobjede u prvoj rundi ističe kako svi koji stanu s njim u ring padaju. Izvlačenje parova nije moglo proći bez komičara Ivana Šarića koji prati Kutiju šibica jer je energična, prljava i dinamična, kao basket u Bronxu.

 

Kutija šibica ove se godine održava od 25. studenog do 28. prosinca 2017.

 

Vidimo se na 47. Kutiji šibica!

Zagreb, 15.studenoga 2017.

 

 

Predmet:         Poziv na svečano izvlačenje parova za:

 

§  47. Malonogometni turnir Kutija šibica 2017 powered by Coca - Cola

§  11. Veteranski MNT Kutija šibica 2017 powered by Coca - Cola

§  2. Turnir žena Kutija šibica 2017 powered by Coca – Cola

 

Poštovani,           

 

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na tradicionalno izvlačenje natjecateljskih parova za 47. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica Powered by Coca-Cola na kojem će biti izvučeni i parovi za 11. izdanje veteranskog turnira te 2. izdanje turnira žena.

Izvlačenje parova će se održati u četvrtak 16. studenoga u pivnici  Zagrebačke pivovare Pivana, Ilica 222, s početkom u 14:00 sati.

Na svečanom izvlačenju sudjelovat će:

 •          Tin Srbić, svjetski prvak na preči
 •          Indira Levak, karizmatična pjevačica
 •          Arijan Ademi, nogometaš GNK Dinama
 •          Hrvoje Sep, višestruki boksački prvak
 •          Marin Rozić, košarkaš KK Cibona
 •          Domagoj Bošnjak, košarkaš KK Cibona
 •          Dubravko Šimenc, bivši vaterpolo reprezentativac
 •          Bruna Milinović, Izabela Krakić, blizanke Ivana i Josipa Jurković – europske i svjetske prvakinje u četvercu bez kormilara

Na izvlačenju natjecateljskih parova predstavnici medija i prijavljenih ekipa imat će priliku saznati informacije o svim novostima pripremljenim za sezonu 2017./2018., te o bogatom popratnom programu turnira i brojnim iznenađenjima koje organizator priprema za posjetitelje. 

Vjerujemo kako ćete se odazvati našem pozivu te Vas molimo da zbog organizacije događaja potvrdite svoj dolazak na mail denis.vukoja@sportskiobjekti.hr ili na broj telefona 091/ 40 40 234  

Parking zbog ograničenog broja mjesta nije osiguran.

Radujemo se Vašem dolasku!

S poštovanjem,

 

Dijana Muhović

Organizacijski odbor MNT Kutija šibica 2017. powered by Coca- Cola


STRUČNA SLUŽBA ZA MARKETING I ODNOSE S JAVNOŠĆU 

Zagreb, 11.11.2017.Objava za medije: Produžene prijave za ovogodišnju Kutiju šibicaOrganizacijski odbor ovogodišnjeg Malonogometnog turnira „Kutija šibica 2017. powered by Coca-Cola“ odlučio je slijedom pristiglih zahtjeva za dodatnim prijavama iste produžiti pa će tako svi oni koji nisu stigli do sada ipak dobiti priliku prijaviti svoje ekipe i u ponedjeljak 13.11. od 12:00 do 20:00 sati. No, prijave će se u ponedjeljak moći izvršiti isključivo fizički u Domu sportova, a kotizaciju je moguće platiti samo gotovinom. 


Upisnina za turnir seniora i veterana iznosi 1.000,00 kuna, dok je cijena upisnine za Turnir žena po sugestiji gradonačelnika Milana Bandića prepolovljena na simboličnih 200,00 kuna.


Nakon završetka prijava slijedi izvlačenje prijavljenih parova u četvrtak 16.11.2017. u zagrebačkoj Pivani.


Prve utakmice igraju se 25.11.2017.  u gradskim dvoranama: Dom sportova – dvorana 2, SD Trešenjevka – Kutija šibica, SD Trnsko, SD Peščenica i SD Dubrava.  


Više informacija o turniru dostupno je na www.kutija-šibica.hr .
Objava za medije

Zagreb,10. studenog 2017.                                                                                    

 

 

NEOČEKIVANA PRIJAVA – CROATIAN RED CROSSALL STAR EKIPA NA OVOGODIŠNJOJ KUTIJI ŠIBICA

 

Na Kutiji šibica nastupit će i ekipa tražitelja međunarodne zaštite iz prihvatilišta u Zagrebu i Kutini u organizaciji hrvatskog Crvenog križa

 

Predzadnjeg dana prijava za 47. izdanje Malonogometnog turnira Kutija šibica u Dom sportova su stigli predstavnici Hrvatskog Crvenog križa u pratnji nekolicine tražitelja međunarodne zaštite iz prihvatilišta u Zagrebu i Kutini kako bi na turnir prijavili svoju ekipu Croatian Red Cross All Star sačinjenu od mladića iz Irana, Iraka i Afganistana.

 

Hrvatski Crveni križ u sklopu inicijalne integracije tražitelja međunarodne zaštite u Prihvatilištu u Zagrebu u hrvatsko društvo, svakodnevno provodi aktivnosti uključivanja tražitelja u lokalnu zajednicu. U tom kontekstu tražitelji sudjeluju i na raznim sportskim događanjima naravno u granicama svojih mogućnosti.

Želja nam je ove godine uključiti ekipu tražitelja međunarodne zaštite u malonogometni turnir Kutija šibica kako bi poslali jednu zajedničku pozitivnu sliku o njihovom boravku u Hrvatskoj“, poručio je Tomislav Marjanović iz Službe za zaštitu migranata Hrvatskog Crvenog križa.

 

Mi tražitelje u prihvatilištu uključujemo u inicijalnu integraciju kroz sportski, kulturni i javni život te ih pokušavamo što više uključiti u hrvatsko društvo, a pri tome imamo jako dobru suradnju s lokalnom  zajednicom. Ovo je njihova prilika da se pokažu u pravom svjetlu onakvima kakvi oni doista jesu te da ih naši sugrađani bolje upoznaju i da se na taj način razbijemo predrasude koje ih često prate“,nastavlja Marjanović dodajući: „Hvala ustanovi Upravljanje sportskim objektima što je prepoznala važnost našeg rada s njima te što nam je izašla u susret s ovom prijavom. Nastup na Kutiji šibica njima će svakako biti veliki poticaj da se uključe u hrvatsko društvo“, zaključuje Marjanović.

 

„Pri prihvatilištu imamo tim za psihosocijalnu podršku budući da nam stižu ljudi koji su vidno sniženog raspoloženja te se zatvaraju u svoje sobe a mi ih raznoraznim aktivnostima nastojimo pokrenuti. Iako postoji niz kreativnih i tehničkih radionica nekako se najveći broj njih fokusira na sport a rezultati koje dobivamo takvim radom su zbilja odlični“, potvrđuje i Sven Novosel, socijalni radnik u zagrebačkom prihvatilištu.

 

Jedan od nogometaša koji će nastupiti za Croatian Red Cross All Star je i 17-godišnji Afganistanac Mustafa Safi koji je u Hrvatsku.

 

„Ja sam igrao nogomet i u svojoj domovini. Na turnir se prijavljujemo kako bismo razbili predrasude o nama. Nadamo se što boljem rezultatu“, poručuje Mustafa u ime svojih suigrača.

 

Podsjetimo se, ovogodišnje izdanje, 47. po redu, Malonogometnog turnira Kutija Šibica održavat će se od 25. studenog do 28. prosinca 2017.godine. Prijave su otvorene još danas (petak 10.11.) i sutra (11.11.). Uz osobnu prijavu na adresi Trg Krešimira Ćosića 11, momčad se može prijaviti i putem službene stranice turnira www.kutija-sibica.hr. Upisnina za turnir za seniore i veterane(1979. i stariji) iznosi 1000 kuna po momčadi dok je cijena prijava za žensku ekipu po prijedlogu gradonačelnika Milana Bandića prepolovljena na 200 kuna po ekipi zbog čega će biti udvostručen nagradni fond za pobjednice ženskog turnira. 

Objava za medije,

Zagreb, 26. listopada 2017.

 

 

PRIJAVITE SE I BORITE SE ZA TITULU NAJBOLJE MALONOGOMETNE MOMČADI REGIJE

 

Prijave za 47. izdanje popularnoga malonogometnog turnira Kutija šibica powered by Coca-Cola počinju 2. studenog i trajat će do 11. studenog 2017. godine

 

U četvrtak, 2. studenog 2017. u 12 sati, službeno će početi prijave za 47. izdanje Kutije šibica 2017. powered by Coca-Cola, tradicionalni malonogometni turnir koji će se održavati od 25. studenog do 28. prosinca 2017. godine. Uz seniorski turnir, u Kutiji šibica igrat će se i 11. izdanje sve popularnijeg veteranskog turnira, te 2. turnir žena, što postaje sve atraktivnije među zagrebačkom publikom, rečeno je na press konferenciji održanoj u četvrtak u Domu sportova.

 

Kao i prijašnjih godina, uz ekipe iz Hrvatske očekuje se i velik broj momčadi iz regije, pa će i ovogodišnja Kutija šibica sigurno biti najjači malonogometni turnir u regiji na kojem će svoje vještine i znanje demonstrirati najbolji malonogometaši današnjice.

 

Dosadašnja izdanja Kutije šibica obilježili su mnogi rekordi, veliki igrači, ali i momčadi, kojima je osvajanje ovoga malonogometnog turnira bio svojevrstan prioritet kako bi zaokružili svoje velike nogometne karijere i ovim prestižnim turnirom dokazali da spadaju u vrh malonogometne scene. Uz već popularnu Dvojku Doma sportova ovogodišnji turnir odigravat će se i u sportskim dvoranama na u Trnskom, na Peščenici, i u Dubravi, što je odlična prilika da tzv. kvartovske ekipe pred svojom publikom i navijačima pokušaju doći do što boljeg rezultata i što dulje ostati na turniru.

 

Sustav natjecanja za seniore i veterane ostat će isti, igra se po principu 5 igrača u polju + vratar s loptom br. 5 koja je prilagođena igranju malog nogometa na parketu, dok je kod žena sustav igranja 4 igračica u polju + vratarica te se igra s loptom veličine 4. Upisnina za turnir za seniore i veterane (1979. i stariji) iznosi 1000 kuna po momčadi dok je cijena prijavi za žensku momčad 400 kuna po momčadi. Uz osobnu prijavu na adresi Trg Krešimira Ćosića 11, momčad se može prijaviti i putem službene stranice turnira www.kutija-sibica.hr. Izvlačenje parova predviđeno je za 16. studenog 2017. u Pivani u 12 sati, a u slučaju bilo kakvih promjena organizatori će na vrijeme informirati javnost i medije.

 

Kutiju šibica su došli podržati brojni poznati a međugovornicima su bili   gradonačelnik Zagreba Milan Bandić, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima Marinko Tomić, bivši izbornik i legenda hrvatskog nogometa Miroslav Ćiro Blažević, bivši „vatreni“ Dario Šimić te Silvija Glavić, predstavnica prošlogodišnje pobjedničke ekipe na Turniru žena.

 

Kao proslavljeni nogometaš ''velikog nogometa'' Dario Šimić je otkrio kako je Kutija šibica za njega imala vrlo važnu ulogu tokom odrastanja ali i za njegovu kasniju, vrhunsku nogometnu karijeru. Prvu Kutiju je zaigrao sa 15 godina, a koju godinu kasnije i osvojio svoju prvu Kutiju šibica. Kako Dario kaže, za malonogometaše Kutija šibica je poput Lige prvaka, i ako niste zaigrali i osvojili Kutiju šibica, niste osjetili što je pravi adrenalin.

 

Gradonačelnik Milan Bandić, poznat po svom velikodušnom podržavanju sporta i sportaša, i strastveni gledatelj malonogometnih utakmica podržao je i ove godine malonogometni turnir Kutija šibica, za koju kaže da je siguran da je svojom kvalitetom i vrhunskom organizacijom doprinijela što je Zagreb već drugu godinu najbolji Advent u Europi. Također, najavljeno je otvaranje 10ak igrališta u dogledno vrijeme, u svim zagrebačkim kvartovima, što će svakako pospješiti još većoj kvaliteti prijavljenih igrača iz godinu u godinu. Gradonačelnik Bandić je pozvao organizatore turnira da kotizaciju za žene smanje za 50% a nagradni fond poveća za 50%, što bi pridonijelo većem broju prijava ženskih ekipa na ovogodišnju Kutiju šibica.

 
POZIV MEDIJIMA

TISKOVNA KONFERENCIJA

MALONOGOMETNI TURNIRI KUTIJA ŠIBICA 2017 powered by Coca-Cola

Četvrtak 26.10.2017., 12:00 sati, Dom sportova

 

Poštovani!

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na tiskovnu konferenciju povodom najave skorašnjeg početka već tradicionalnog, ove godine 47. po redu,  Malonogometnog  turnira Kutija šibica. Uz spomenuti turnir na tiskovnoj konferenciji bit će najavljen i 11. Veteranski malonogometni turnir Kutija šibica te 2. Turnir za žene Kutija šibica.

Tiskovna konferencija MNT-a Kutija šibica 2017. powered by Coca-Cola održat će se u četvrtak 26.10.2016. u 12.00 sati u konferencijskoj dvorani Zagreb u Domu Sportova (ulaz s istočne strane dvorane - s parkinga).

Na tiskovnoj konferenciji kao govornici sudjeluju:  

 • g. Milan Bandić, gradonačelnik grada Zagreb
 • g. Marinko Tomić, ravnatelj ustanove Upravljanje sportskim objektima
 • g. Miroslav Ćiro Blažević, nogometna legenda   
 • predstavnica ženske ekipe, pobjednice prošlogodišnjeg turnira
 • g. Dario Šimić, proslavljeni hrvatski nogometni reprezentativac i igrač MNT Kutija šibica
 • Saša Sušec, sportski novinar i moderator 

Radujemo se Vašem dolasku!

Organizacijski tim MNT Kutija šibica 2017. powered by Coca Cola 


Sponzori


Organizator
Pokrovitelj
Generalni sponzor
Medijski pokrovitelj
Sportski sponzor

Facebook Twitter Instagram kutija@kutija-sibica.hr